Za ovog čoveka, prvi put čujem (možda neki od vas dragi čitaoci
znate kao gosta u hit kulinarskih emisija). On je kuvar, pisac i
televizijska ličnost. Već tri godine, ima svoju emisiju gde obilazi
neke manje poznate delove sveta, pravi i proba njihovu
lokalnu hranu.
Kratak opis
Entoni Burdejn (Anthony Bourdain) nam u ovoj knjizi ,Srednje
sirovo' se profesionalno ne bavi kulinarstvom, već je postao
televizijska ličnost. Hvali i kritikuje svoje kolege i govori kako se
promenilo kulinarstvo nakon uspeha njegove prve knjige izdate
2000. godine (ova je izdata 2010.)...
Volim što u knjizi nema ulepšavanja i škrtih reči o kulinarstvu
kao načina života i pop kulture. Mogu se pronaći veoma dobri
saveti kako preživeti u kulinarskom svetu prepuno mirisa,
kuhinjske gužve i užurbanosti da se što pre napravi savršeno i
ukusno jelo. Nadam se da ću pronaći njegov prvi memoar, način
pisanja mu je odličan.
Ocena 10/10