четвртак, 19. мај 2016.

Iskren nekadašnji kuvar i tv ličnost oštrih reči



 Za ovog čoveka, prvi put čujem (možda neki od vas dragi čitaoci

 znate kao gosta u hit kulinarskih emisija). On je kuvar, pisac i

 televizijska ličnost. Već tri godine, ima svoju emisiju gde obilazi

 neke manje poznate delove sveta, pravi i proba njihovu 

 lokalnu hranu.

                                         

 Kratak opis

 Entoni Burdejn (Anthony Bourdain) nam u ovoj knjizi ,Srednje

 sirovo' se profesionalno ne bavi kulinarstvom, već je postao 

 televizijska ličnost. Hvali i kritikuje svoje kolege i govori kako se 

 promenilo kulinarstvo nakon uspeha njegove prve knjige izdate 

 2000. godine (ova je izdata 2010.)...


 Volim što u knjizi nema ulepšavanja i škrtih reči o kulinarstvu

 kao načina života i pop kulture. Mogu se pronaći veoma dobri

 saveti kako preživeti u kulinarskom svetu prepuno mirisa, 

 kuhinjske gužve i užurbanosti da se što pre napravi savršeno i

 ukusno jelo. Nadam se da ću pronaći njegov prvi memoar, način

 pisanja mu je odličan.

 Ocena 10/10